Tratament pentru infecția urinară și remedii naturale

Cel mai bun tratament pentru infecția urinară care poate ameliora simptomele (dureri, senzații de arsură în timpul urinării, urinări dese etc.) sunt antibioticele prescrise de medic.

Aceste medicamente distrug bacteriile care cauzează infecția, cât timp sunt administrate exact cum au fost prescrise de medic. În caz contrar, o infecție urinară minoră se poate transforma într-o infecție gravă a sângelui sau al rinichilor.

Vezi și: INFECȚIE URINARĂ SILENȚIOASĂ: SIMPTOME ȘI DIAGNOSTIC

Medicul va lua o proba de urină pentru a confirma că este vorba despre o infecție urinară si  în funcție de tipul de bacterie care a cauzat infecția urinară și de cât de severă este aceasta, doctorul va prescrie un tratament potrivit.

tratament pentru infecția urinară

Tratament pentru infecția urinară – prevenție și remedii naturale

Cu toate că este extrem de important să apelezi la medic pentru a-ți prescrie un tratament pentru infecția urinară, asta nu înseamnă că nu există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a preveni apariția unor astfel de probleme sau pentru a grăbi vindecarea. Iată ce poți face:

Bea multe lichide – este demonstrat că lipsa hidratării este legată de apariția infecțiilor urinare, deoarece urinând frecvent, contribui la îndepărtarea bacteriilor din tractul urinar și poți preveni infecția. Încearcă să bei cel puțin 8 pahare de apă și pe zi, să urmezi un tratament naturist format din ceaiuri pentru infecția urinară și să limitezi consumul de cafea, ceai negru sau verde și suc.

Urinări dese – urinând frecvent, îndepărtezi bacteriile din vezică. Nu încerca să ignori senzația de urinare, pentru că abținându-te, oferi timp bacteriilor să se înmulțească.

Consumă vitamina C – unele studii arată că vitamina C te-ar putea proteja de infecții urinare. Acest lucru se datorează faptului că vitamina C crește aciditatea urinei, fapt care distruge bacteriile ce cauzează infecția.

Cere permisiunea medicului să iei antiinflamatoare – infecțiile severe pot cauza dureri pelvine puternice, chiar și când nu urinezi. Deși antibioticele vor trata infecția, va dura câteva zile până când rezultatele vor fi vizibile. Întreabă-ți medicul dacă este în regulă să iei un antiinflamator pentru a calma durerile.

Îmbrăcămintea contează – bacteriile se înmulțesc în medii calde și umede. În cazul femeilor, blugii mulați pot bloca umezeală în zonele intime. Poartă lenjerie intimă din bumbac și pantaloni largi sau fuste de câte ori ai ocazia pentru a facilita circulația aerului și pentru a limita procesul de înmulțire a bacteriilor.

Infecțiile urinare sunt probleme comune cu care se confruntă pacienții și pot fi dificil de suportat. Hidratează-te și adoptă obiceiurile sănătoase precum cele menționate mai sus pentru a scădea semnificativ riscul apariției unei infecții urinare.

Sursă:

https://www.healthline.com/nutrition/uti-home-remedies#section7

Ne găsești si pe youtube

Vrei mai multe informații despre infecții urinare?


Permisiune marketing: Accept să primesc informări din partea Adfaber și Pacientul Digital