Uite unde poți găsi suport online dacă suferi de poliartrită reumatoidă și vorbești engleză sau franceză

Mai mult de 30% din populația Europei suferă de boli reumatice, iar 1% dintre români au fost diagnosticați cu poliartrită reumatoidă, o boală autoimună care poate duce la handicapuri majore. Cele mai afectate sunt femeile.

Cum problemele cauzate de această afecțiune sunt nenumărate, au apărut soluții online care ajută persoanele afectate să o controleze mai bine. Iată 3 soluții online care îți pot folosi dacă ai poliartrită reumatoidă:

1. Know Your DAS – aplicație în engleză

DAS înseamnă Disease activity score, adică un scor folosit de medici în supravegherea progresiei bolii reumatoide. Această aplicație a fost dezvoltată în parteneriat cu Societatea Națională de Poliartrită Reumatoidă din Marea Britanie. Scorul DAS din cadrul aplicației indică gradul de disconfort pe care pacientul îl resimte, precum și nivelul de control al bolii. Informațiile obținute cu ajutorul aplicației ajută medicul sa ajusteze tratamentul dacă e nevoie, asigurându-se în același timp că pacientul primește dozele optime pentru tratarea bolii.

Discută cu medicul tău și află dacă te-ar ajuta și pe tine să folosești această aplicație.

2. Polyarthrite-rhumatoide.fr  – site în franceză

Aici găsești un blog francez fondat încă din anul 2009, care a ajuns cea mai mare comunitate online de pacienți cu poliartrită reumatoidă din Franța. Acesta a apărut ca răspuns la nevoia pacientului de a afla sfaturi clare, imparțiale și ușor de înțeles.
Persoanele interesate mai pot afla cum le este influențată viața de această afecțiune și ce măsuri trebuie să ia. Poți găsi de la sugestii de diete, sporturi, cum să îți faci vacanțele dacă ai poliartrită reumatoidă și până la link-uri către grupuri de pacienți cu același diagnostic. Blogul este updatat de câteva ori pe săptămână cu informații despre viața pacienților, știri și noutăți despre poliartrita reumatoidă, interviuri cu experți reumatologi sau testimoniale ale pacienților, menite să-i inspire și să-i încurajeze pe cei nou-diagnosticați.

Găsește și tu suportul de care ai nevoie pe acest site!

Oamenii care suferă de poliartrită reumatoidă sunt afectați de această boală din toate punctele de vedere, nu doar fizic. Din fericire, acum pot găsi sprijin în comunitățile din online și, mai mult decât atât, informații prețioase despre cum să depășească provocările care vin la pachet cu această afecțiune.  

Ne găsești și pe youtube