Scaunul rulant – o adevărată provocare pe străzile din oraș

Cât de adaptate sunt orașele din România pentru persoanele aflate în scaunul rulant?

Fie că vorbim de accesul în clădiri, pe peroane sau chiar simplul mers pe trotuar, persoanele care se deplasează prin intermediul scaunului rulant întâmpină constant dificultăți și sunt adesea nevoite să apeleze de ajutorul unei alte persoane.

Nici urcatul în autobuz, troleibuz sau tramvai nu este întotdeauna simplu. Doar unele mijloace de transport în comun sunt dotate cu rampă, dar asta nu garantează faptul că o persoană aflată în scaunul rulant se poate urca. Uneori rampele sunt fie defecte, fie blocate de zecile de călători, rampa fiind pliată în interiorul vehiculului.

Procedurile de ușurare a accesului persoanelor cu dizabilități par a fi un procedeu extrem de greoi sau chiar inexistent, dacă vorbim de bordurile pe care le găsim la tot pasul.

Vestea bună este că se fac progrese, însă nu din partea instituțiilor publice, ci din partea companiilor producătoare de astfel de scaune. Iată un prototip care vine în ajutorul multor persoane și ușurează modul de deplasare prin oraș și nu numai.

Ne găsești și pe youtube