Top 7 remedii pentru insomnie

Deși cantitatea de somn necesară variază de la o persoană la alta, majoritatea adulților au nevoie de minim șapte ore de somn pe noapte. Dacă somnul de o proastă calitate îți afectează viața de zi cu zi, află că există câteva remedii pentru insomnie care nu implică, neapărat, medicamente. Totuși, dacă schimbarea stilului de viață nu pare să fie de folos, s-ar putea să fie timpul să discuți cu un medic despre problema ta. Așadar, iată cele mai comune metode care ar putea să alunge insomnia.

Remedii pentru insomnie

Exerciții de relaxare. Poți încerca exerciții sistematice de încordare și relaxare a mușchilor din diferite părți ale corpului – acestea pot contribui la calmarea organismului, pregătindu-te pentru un somn liniștit. De asemenea, este recomandat să încerci și exerciții de respirație și meditație, acestea având numeroase beneficii asupra sănătății. Meditația este cunoscută pentru reducerea stresului, îmbunătățirea concentrării și creșterea imunității. Un studiu din 2011 a demonstrat că meditația îmbunătățește semnificativ somnul pacienților cu insomnie.

remedii pentru insomnie

Setează-ți reguli stricte pentru programul de odihnă. Dacă stai întins în pat fără intenția de a adormi, în creierul tău se poate crea asocierea dintre dormitor și starea alertă, fapt care îți poate afecta calitatea somnului. Dacă ai stat în pat mai mult de 20 de minute, ridică-te și mergi în altă parte a casei.

Consultă un terapeut. Problemele reperate cu somnul îți pot acapara gândurile, „hrănind” temerile nesănătoase legate de somn. Cu cât te lupți mai mult cu insomnia, cu atât ești mai îngrijorat cu privire la ea, iar grijile duc la mai multe dificultăți în a adormi. Terapia cognitiv-comportamentală presupune combinarea unor obiceiuri concrete, cum ar fi setarea orelor la care să mergi la culcare și la care să te trezești, cu practicarea gândirii raționale și pozitive.

Fă exerciții fizice. Mișcarea îmbunătățește starea generală de sănătate. Contribuie la o bună stare de spirit și la menținerea unei greutăți sănătoase, îți oferă mai multă energie și este unul dintre cele mai bune remedii pentru insomnie. Participanții unui studiu din 2015 au făcut exerciții fizice timp de cel puțin 150 de minute pe săptămână pe o perioadă de șase luni. Pe parcursul studiului, cercetătorii au descoperit că participanții au experimentat mult mai puține simptome ale insomniei. De asemenea, a fost constatată reducerea simptomelor de anxietate și depresie. Pentru a te bucura de aceste beneficii, ar trebui să faci mișcare cel puțin 20 de minute pe zi.

Vezi și: TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ SUFERI DE INSOMNIE

Apelează la masaj. Într-un alt studiu din 2015, cercetătorii au constatat că terapia prin masaj îmbunătățește calitatea somnului persoanelor care suferă de insomnie. De asemenea, reduce durerile, anxietatea și depresia. Dacă nu ai posibilitatea de a apela la masaj profesional, poți căuta pe Internet tehnici pentru auto-masaj, sau poți ruga o persoană apropiată să te ajute.

Magneziul contribuie la relaxarea mușchilor și la reducerea nivelului de stres. Totuși, nu ar trebui să iei suplimente cu magneziu în mod constant, deoarece acesta poate avea efecte secundare (probleme intestinale). Discută întotdeauna cu medicul înainte de a lua orice fel de medicamente și suplimente.
Ia medicamente. Dacă nimic nu funcționează, este timpul să discuți cu medicul pentru a obține un tratament eficient pentru insomnie.

Surse:
https://www.sleepfoundation.org/articles/how-conquer-insomnia

https://www.healthline.com/health/healthy-sleep/insomnia-home-remedies#magnesium

Ne găsești și pe youtube

Vrei mai multe detalii despre insomnii?


Permisiune marketing: Accept să primesc informări din partea Adfaber și Pacientul Digital