PROTECȚIA SOLARĂ: 5 reguli esențiale pentru sănătate

În ultimii ani, pe lângă beneficii, expunerea la soare ne aduce și o serie de riscuri. Cancerul de piele, îmbătrânirea prematură a pielii, petele pigmentare sau insolațiile sunt doar câteva dintre ele. Este important să cunoaștem și să urmăm o serie de reguli pentru protecția solară, cu ajutorul cărora ne putem menține sănătoși pe toate perioada verii și nu numai.

1. Folosește creme cu factor de protecție solară

Medicii atrag atenția că lipsa aplicării unei creme cu factor de protecție crește riscul apariției cancerului de piele și a îmbătrânirii premature a pielii. Este recomandată aplicarea zilnică a unei creme cu SPF de 20, 30 sau 50, în funcție de tipul de piele sau de durata expunerii la soare.

Dacă vorbim de expunerea îndelungată la soare pe plajă, crema cu factor de protecție trebuie aplicată în cantitatea optimă la fiecare 2-3 ore sau chiar mai des dacă transpirăm sau intrăm în apă. 

2. Evită expunerea la soare în timpul prânzului

Chiar dacă utilizăm o cremă cu factor de protecție, în zilele caniculare este recomandată evitarea activităților în aer liber intervalul orar 12:00-16:00, cu atât mai mult expunerea la soare pe plajă.

3. Atenție la îmbrăcăminte

Un alt lucru foarte important de care trebuie să ținem cont în zilele călduroase de vară este modul în care alegem să ne îmbrăcăm. Este recomandat să alegem articole vestimentare subțiri, comode, în culori deschise, din materiale naturale precum bumbacul sau inul. Nu trebuie să uităm nici de protecția capului, iar din acest motiv șepcile și pălăriile ar trebui să devină un must have al zilelor călduroase.

4. Nu uita de protecția ochilor

Nu numai pielea are nevoie de protecție, ci și ochii. Este recomandat să alegem ochelari de soare de calitate care oferă o protecție ridicată împotriva razelor UV.

5. Hidratarea

Hidratarea este una dintre cele mai importante reguli de care trebuie să ții cont pe timp de vară.

Este recomandat să consumăm minimum 2 litri de apă. Bineînțeles, poți opta și pentru ceai, limonadă, sucuri proaspete sau smoothie-uri, care îți oferă și un plus de vitamine și minerale.

Nu uita, în zilele caniculare, băuturile alcoolice trebuie evitate deoarece, printre alte efecte negative, ele pot duce la deshidratarea organismului.

Citește și 20 DE SFATURI PENTRU UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

Ne găsești și pe youtube