CMS (Centers for Medicare & Medicaid Services) au extins domeniul de aplicare al Instrumentului de Cartografiere pentru Prescripția Opiaceelor, care a fost inițial lansat acum trei ani pentru a colecta date referitoare la ratele de prescriere a medicamentelor.

Scopul actualizării este de a contribui la combaterea crizei opiaceelor prin colectarea de informații care să susțină eforturile de prevenire și tratament, în special în comunitățile rurale, acestea fiind cele mai afectate de epidemia de opiacee. Pentru prima dată, instrumentul are date despre prescrierea prin Medicaid (un program care oferă acoperire de sănătate pentru americanii ce au venituri mici) și permite compararea geografică a ratelor de prescriere a opiaceelor în zonele rurale și urbane.

Versiunea recentă a instrumentului de cartografiere oferă o viziune mai largă asupra ratelor de prescriere a opiaceelor în timp și pe regiuni. Acest lucru le permite furnizorilor și a cercetătorilor din domeniul sănătății publice să ia decizii mai bune pe baza tendințelor locale.

pacientuldigital.ro
(Credit)

CMS afirmă că urmărirea tiparelor de prescriere va ajuta la dezvoltarea unor mai bune politici de sănătate a populației și va permite urmărirea indicatorilor cheie. De exemplu, pe baza acestor date, agenția a notificat aproximativ 24.000 de furnizori Medicare (program care oferă acoperire medicală persoanelor cu vârste de peste 65 de ani) că rata de prescriere a opiaceelor a fost mai mare decât a colegilor lor.

Tot mai multe grupuri se străduiesc să îmbunătățească modul în care informațiile despre opiacee sunt puse la dispoziția medicilor. Aceste acțiuni fac parte dintr-o serie de numeroase eforturi recente realizate la nivel național pentru o mai bună utilizare a informațiilor și a tehnologiei pentru combaterea crizei de opiacee pe toate fronturile posibile.

Citește continuarea aici.

Află mai multe despre ROBOȚII ASISTENȚI – Medicina viitorului mai aproape decât credeam

Ne găsești și pe youtube