Hepatita, o inflamație a ficatului, poate prezenta numeroase provocări în ceea ce privește sănătatea. Așadar, obținerea unui diagnostic și începerea unui tratament sunt de o importanță majoră. Afecțiunea este, de cele mai multe ori, provocată de virusuri precum hepatita A, B și C. Cu toate acestea, poate fi provocată și de alți factori, cum ar fi abuzul cronic de alcool.

Știm despre hepatită că se poate vindeca uneori de la sine, fără a provoca daune asupra organismului și a sănătății. Totuși, poate deveni o boală cronică ce rezultă în daune asupra ficatului prin fibroză și inflamare, conducând în final spre ciroză hepatică, cancer și chiar deces, fapt pentru care este important să știm ce simptome are hepatita.

hepatita

Simptome hepatită – primele semnale de alarmă

Organismul uman comunică faptul că întâmpină o problemă prin semne și simptome. Totuși, care este modul ficatului de a transmite un semnal de alarmă? În momentul în care ficatul este compromis de virusurile ce provoacă hepatita, este posibil să apară și simptomele. Partea proastă este că anumite persoane care suferă de hepatită nu experimentează nici un fel de simptom, în special în primele faze ale afecțiunii.

Așadar, este foarte dificil să recunoaștem boala, ținând cont de faptul că simptomele hepatitei coincid adesea cu cele ale altor afecțiuni. În plus, simptomele variază în funcție de diferitele tipuri de hepatită.
Iată care este principalul semn alarmant care ar trebui să te îndrume către un cabinet medical:

Icterul – un simptom cunoscut al hepatitei, este acumularea unei substanțe numite bilirubină în țesuturile corpului. Bilirubina oferă bilei, un fluid produs de ficat, un aspect gălbui. Ficatul procesează, de obicei, bilirubina ca un produs rezidual, însă atunci când ficatul este afectat nu are capacitatea de a își îndeplini sarcinile în mod corespunzător. Bilirubina începe, apoi, să se acumuleze în sânge și să se scurgă în țesuturile din apropiere. Când se acumulează suficientă substanță este posibil să apară o nuanță galbenă pe piele, în special în jurul albului ochilor. Deși acesta este principalul semn, mai există și alte simptome care ar putea indica prezența hepatitei:

  • Pierderea apetitului;
  • Stări de amețeală;
  • Febră;
  • Dureri musculare sau articulare;
  • Greață și vărsături;
  • Durere abdominală

Cu toate acestea, nu uita faptul că hepatita poate fi, adesea, o boală silențioasă. Așadar, cea mai sigură cale de a te asigura că ești sănătos este să faci analize în mod regulat și să aduci schimbări pozitive în stilul tău de viață.

Citește și despre CE MÂNCĂM PENTRU A NE PROTEJA FICATUL?

Sursa: https://www.verywellhealth.com/an-overview-of-hepatitis-symptoms-1760105

Ne găsești și pe youtube

Vrei mai multe informații despre hepatită?


Permisiune marketing: Accept să primesc informări din partea Adfaber și Pacientul Digital