Topul aplicațiilor pentru o viață sănătoasă

Fiecare dintre noi își dorește să aibă o viață sănătoasă, însă obiceiurile noastre zilnice ne stau adesea în cale. Fie că te trezești dimineața și primul lucru pe care îl faci este să îți faci o omletă, sau îți ignori alarma de câteva ori și apoi mănânci cereale cu ciocolată, acestea sunt obiceiuri personale.

În natura lor, obiceiurile tind spre inerție, fapt care face dificilă schimbarea lor. Din fericire pentru noi, avem la îndemână un instrument care poate face minuni: telefonul. Cele mai bune aplicații pentru smartphone te pot ajuta să îți formezi alte obiceiuri sau să le îmbunătățești pe cele actuale.

viață sănătoasă

Cele mai bune aplicații pentru o viață sănătoasă

Runkeeper este o aplicație excelentă, menită să te ajute să îți formezi obiceiul de a ieși la alergat. Funcționând precum un joc, conturează întreaga experiență prin recompense motivaționale. În plus, îți permite să păstrezi un jurnal digital al tuturor factorilor măsurabili care au avut un impact asupra sesiunii de alergat. Folosind o perioadă această aplicație, vei obține toate datele necesare pentru a înțelege ce funcționează pentru tine și ce nu și vei putea transforma alergatul într-o pasiune. (iOS, Android)

Calorie Counter & Diet Tracker by MyFitnessPal este o aplicație de care ai nevoie dacă vrei să ai un stil de viață sănătos. Este foarte important să analizezi ceea ce mănânci într-o zi pentru a îți forma obiceiul de a mânca sănătos. Foarte multe aplicații te îndeamnă spre diete care nu sunt bazate pe fapte științifice și îți pot face mai mult rău decât bine, oferindu-ți rețete de slăbit dăunatoare. MyFitnessPal înregistrează ceea ce mănânci printr-un format clar și ușor de utilizat care îți permite să îți stabilești propriile obiective în ceea ce privește un regim de slăbit potrivit (pe cont propriu sau cu ajutorul unui nutriționist). (iOS, Android)

O viață sănătoasă nu înseamnă doar dietă și exerciții fizice. O altă parte importantă într-un stil de viață sănătos sunt cumpărăturile pe care le faci. Când vine vorba de o alimentație sănătoasă, poate fi dificil să faci alegerile corecte la cumpărături. ShopWell este o aplicație pentru nutriție care te va ajuta la acest capitol. Tot ce trebuie să faci este să îi comunici aplicației cum ai vrea să arate stilul tău de viață, iar aceasta te va ajuta să îți atingi obiectivele. (iOS, Android)

Sleep Better with Runtastic se diferențiază de celelalte aplicații pentru somn. În timp ce majoritatea aplicațiilor încearcă să utilizeze știința pentru a îți analiza și influența modul în care dormi, Sleep Better vine cu ceva în plus. Precum Runkeeper, te încurajează să înregistrezi factorii externi care îți influențează somnul. Astfel, îți poți forma o imagine clară asupra obiceiurilor legate de somn de-a lungul timpului. Cum somnul de calitate este o parte foarte importantă într-o viață sănătoasă, te încurajăm să descoperi cu ajutorul aplicației cum poți să îți îmbunătățești obiceiurile. (iOS, Android)

Citește și: 20 DE SFATURI PENTRU UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

Toată lumea a auzit cel puțin o dată despre importanța meditației pentru o viață sănătoasă, însă nu mulți dintre noi o practicăm. Principalul factor care ne stă în cale este lipsa motivației. Headspace este o aplicație care vine cu o mulțime de avantaje dacă vrei să te ocupi de starea ta mentală. Probabil că cel mai mare beneficiu al utilizării acestei aplicații este că îți va aminti să meditezi zilnic și te va motiva, fără să îți asalteze telefonul cu notificări care pot deveni obositoare. (iOS, Android)

Când vine vorba despre aplicații ușor de utilizat pentru alte exerciții fizice în afară de alergat, liderul este Sworkit. Deși nu este atât de dezvoltată din punct de vedere analitic precum Runkeeper, Sworkit este o aplicație cu exerciții pentru slăbit excelentă pentru atingerea obiectivelor. (iOS, Android)

Pentru că fiecare dintre noi este diferit, nu putem oferi o definiție exactă pentru o viață sănătoasă. Desigur, există câteva obiceiuri precum meditația sau somnul calitativ care sunt general valabile și pot ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate a oricui. Totuși, există multe obiceiuri foarte specifice, precum „urcă pe scări în loc să iei liftul” sau „nu mânca dulciuri”. Habitbull este cea mai populară aplicație pentru obiceiurile specifice și este menită să te ajute să iei cele mai bune decizii. Aplicația transformă adoptarea obiceiurilor pozitive într-un joc cu multe stimulente digitale care te vor determina să nu te abați de la noul stil de viață. (iOS, Android)
Sursă:

https://www.businessinsider.com/the-best-apps-for-healthy-food-exercise-sleep-and-good-habits-2016-7#habitbull-7

Ne găsești și pe youtube

Vrei mai multe detalii despre un stil de viață sănătos?


Permisiune marketing: Accept să primesc informări din partea Adfaber și Pacientul Digital