Medicina este o profesie ce a descins direct din vechii vraci, tămăduitori și oameni ce testau diferite plante și terapii pentru a încerca să își ajute semenii să-și vindece rănile care de foarte multe ori erau fatale. Acest domeniu a evoluat și, pe parcurs, medicii au început să primească din ce în ce mai multă încredere și atenție. Inițial oamenii cu stare primeau medicul acasă, chemându-l de fiecare dată când aveau nevoie. Atât procesul diagnostic, investigațiile cât și tratamentul ulterior erau făcute la domiciliul pacientului. Spitalele și maternitățile erau spații construite pentru oamenii săraci, unde medicul era văzut ca o zeitate. Acest lucru a permis avansul medicinei de-a lungul istoriei deoarece medicii aveau ocazia să testeze leacurile, să verifice și să facă studii pe baza rezultatelor deoarece oamenii dintr-o pătură socială de jos se îmbolnăveau mai des și puteau fi tratați și observați în spital. Cu toate că medicii erau puțini, timpul petrecut cu pacientul era mai mare deoarece, neavând foarte multe informații, medicul  trebuia să stea efectiv la patul pacientului pentru a observa orice mică schimbare care îl putea ajuta în demersul terapeutic. „Vizita„ și ”contravizita” sunt două evenimente importante din ziua de lucru a unui medic, fiind rezervate observării schimbărilor ce se petrec cu pacienții.

Din nefericire, la un moment dat chiar și medicina a devenit o afacere profitabilă. Ca orice domeniu unde apar antreprenori și totul trebuie eficientizat spre a consuma cât mai puține resurse și a crea profit, și în cadrul spitalelor și a consultațiilor timpul a devenit cea mai prețioasă și scumpă resursă. Pornind de la un trecut în care medicul efectiv stătea la patul pacientului, având foarte puțini pacienți de care se ocupa, am ajuns la un cadru unde medicul abia are timp să vadă pacientul de două ori pe zi. Afluxul mare de pacienți alături de regulile impuse de spitale au denaturat procesul de ”consult medical”. Cu toate că în cărțile de specialitate se recomandă ca medicul să petreacă în medie o oră cu pacientul, să îl asculte, să îl înțeleagă, să creeze o relație care ii permite acestuia să se deschidă cu adevărat, în acest moment medicul petrece nu mai mult de 20 de minute cu un pacient. Situația este tragică pe tot mapamondul, fiind cu adevărat impresionantă în India unde medicul trebuie să petreacă doar 2 minute cu fiecare pacient.

Aici se adaugă și partea de investigații medicale care, cel puțin în ultimul secol, a cunoscut cu adevărat o evoluție impresionantă. Dacă inițial diagnosticul se făcea pe baza unui examen clinic efectuat de un medic și atât, acum pacienții sunt trimiși și trecuți prin multe mâini pornind de la studenți, rezidenți, diferiți specialiști și profesori. Diagnosticul se face pe baza unor investigații clinice, biologice și imagistice. Pacienții sunt numeroși și investigațiile trebuie efectuate rapid.

În concluzie, observăm cum consultul medical tradițional începe să fie din ce în ce mai greu de efectuat. Din acest motiv, trebuie să găsim noi metode prin care pacienții pot accesa medici, investigații și diagnostice potrivite fără a pierde timp pe la ușile cabinetelor medicale. Acest lucru va fi posibil în viitor prin intermediul tehnologizării mediului medical prin care cel mai probabil vom ajunge să fim diagnosticați din confortul propriei locuințe, tocmai ca în vremurile de demult.